Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма и лук

Баница с кайма и лук

EleonoraEleonora
Новак
156011113
Баница с кайма и лук
Снимка: Eleonora
1 / 2
25/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Да, някои биха я нарекли мъжка, но и дамите обичат да похапват баница с плънка от кайма"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • олио - ¼ ч.ч.
  • сол - 1 и ½ ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесваме каймата със солта и черния пипер. Добавяме и лука, който е ситно нарязан. Запържваме каймата и лука в сгорещената на средна температура мазнина като разбъркваме непрекъснато.

Подгответе една намазнена тавичка. Разстелете на дъното една част от корите. Останалата част от корите разделете на още две.

Половината от запържената кайма разпръснете върху корите. Покрийте с втори пласт кори. Върху тях изсипете останалата кайма. Покрийте с последния пласт кори.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тъпа баница
24.09.2023 18:33
1