Месно руло с плънка

14/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Роси няма сърце - да ни изкушава с това великолепно месно руло с плънка, когато обмисляме как да изглеждаме добре на плажа "
Приготвяне35 мин.
Готвене140 мин.
Общо175 мин.
Порции9-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 900
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете свинското парче месо и го направете на 1 голям лист, изрязвайки го постепенно с ножа. Плъзгайте ножа и месото плавно. Така приготвеното месо натъркайте с подправките и с пресования чесън. Поставете го разстелено в тавата, в която ще печете и го залейте с виното. Оставете го да престои, докато приготвяте плънката.

Загрейте малко мазнина и запържете първо ситно нарязания бекон за кратко, след него добавете накълцания лук, настъргания моркови и нарязаните гъби. Разбърквайте и щом омекнат, овкусете с подправки.

Намажете месото с горчицата, разпределете равномерно отгоре плънката и завийте на стегнато руло. Цялото руло увийте с канап, за да не се разпадне при печене. Полейте го с 50 мл ракия, намажете го с малко мазнина и долейте малко вода в тавата. Сложете месното руло с плънка да се пече под фолио 2 часа в умерено загряна фурна.

Поднесете го с гарнитура от салата или мариновани печени зеленчуци.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

vasilia
vasilia
16.08.2013 10:45
яйцата се нарязват на ситно и се поръсват и те б/у плънката,а може и като при руло стефани да се сложат а плънката става и със сурови зеленчуци,цветни чушки,лук,домат и парчета сирене
3
1
Илияна Апостолова
Направих това ястие, но не можах да разрежа цяло парче месо и затова го направих на пържолки и после на малки рулца. Стават много ароматни, но сякаш малко сухи. Като цяло интересно предложение :)
1
2
Ивелина
Ивелина
02.01.2013 09:46
Да не е писано какво се прави с 2-те сварени яйца
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв