Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Пудинг без захар и без глутен

Пудинг без захар и без глутен

Пудинг без захар и без глутен
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
25/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Супер десерт за всички, дори за онези с глутенова непоносимост или диабет"

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - 2 консерви (800 мл)
  • бисквити - 2 опаковка (200г) (безглутенови бишкотени)
  • масло - 1/4 от малко пакетче
  • банани - 2 бр.
  • брашно от рожков - 1 - 2 с.л.
  • безглутенов пудинг - 2 опак. на прах (ванилия)
  • ванилия - 1 бр.
  • стевия - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотените бисквити се смилат много ситно и към тях се прибавя разтопеното масло. Разбъркват се добре.

В средно голяма тенджера се сварява 800 мл кокосово мляко. Към него се прибавя ванилия и стевия на вкус (добре е да опитвате докато добавяте стевията, защото, ако прекалите ще нагарча).

В отделна купичка се разбъркват двете пакетчета пудинг на прах в 200 мл вода докато стане на хомогенна смес. Прибавя се към тенджерата с кокосово мляко и се разбърква постоянно на слаб огън, докато се сгъсти.

По дъното на купичките, които ще използваме, се слага тънък слой от бисквитената смес, като се натъпква и заглажда. От горе се нарежда ред от нарязани на кръгчета банани. Купичките се пълнят до половина с ваниловия пудинг.

Към останалата част от крема прибавяме 1-2с.л. брашно от Рожков и разбъркваме с пасатор, за да се разтвори добре. След това допълваме купичките с вече шоколадовата смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: