Сиропиран кекс

25/01/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Днес избираме да сме на диета - на кексова диета "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
50 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 742
  • Преглеждания за месеца4415
  • Преглеждания за седмицата3597
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена50

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр.
  • захар – 250 г
  • масло – 150 г меко
  • ванилия – 2 бр.
  • сол – 1 щипка
  • кисело мляко – 200 г
  • брашно – 250 г самонабухващо за кекс
  • какао – 3 с.л.
  • вода – 5 с.л. гореща
  • пудра захар – за поръсване
  • За сиропа
  • вода – 1 ч.ч.
  • захар – ½ ч.ч.
  • портокалов сок – 2 с.л.
  • мед – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипете всички съставки за сиропа. Варите 7 минути след завирането и след това го оставяте да изстине.

Разбивате на висока степен на миксера яйцата със захарта, добавяте мекото масло, ванилиите и щипката сол, за около 5 минути. Прибавяте киселото мляко и разбивате.

Накрая добавяте брашното и леко разбърквате с шпатула. Разтваряте какаото в горещата вода, добавяте ¼ от кексовата смес и разбърквате до хомогенност.

С лъжица правите въртеливи движения вътре в сместа. Печете в предварително загята фурна на 170 градуса около 50 минути.

Полейте равномерно горещия кекс със студения сироп. Щом и кексът се охлади, го изваждате от формата.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

петя
петя
31.01.2017 14:27
на мен пък ми се получи доста добре
0
0
Иванна Данева
Посоченото количество сироп заливка е повече от необходимото. Трябва да се намали поне с 1/3.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв