Дупени картофки на фурна

25/01/2017
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Гарнитурата е готова и ако не сервирате пържолите ще се наложи да си я хапнем така - само с биричка "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 001
  • Преглеждания за месеца1170
  • Преглеждания за седмицата659
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате и измивате хубаво картофите. Ако са по-малки ги режете на 2, ако са по-едри ги режете на 3 парчета.

Слагате всичко в голяма купа и заливате с разтопеното масло и добавяте по щипка от всички подправки. Разбърквате добре, за да се разпределят подправките по всичките картофки.

Подготвяте тавата, в която ще печете с хартия и нареждате картофките един до друг, като се стремите да не се опират.

Отгоре изсипвате всичко, което е останало на дъното на купата. Печете на загрята на максимум фурна до хубаво зачервяване.

Страхотна гарнитура или мезенце за бира!

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Соня, здравей!
Разкошни картофи!! Ще си разреша да кача още една снима. Днес ги приготвих, разликата е само в това, че сложих повече копър, пресен, аз го обичам. Единствената ми грешка е в това, че не сложих повече от 1 кг. Да знаеш, че скоро ще я поправя. Благодаря ти, че сподели.
Поздрав!
5
0
Albena Markova
Albena Markova
08.02.2017 13:30
Редовно правя такива но без мащерка. Чувала съм ги като ,,надупени картофи,, но наистина няма значение . Стават страшно вкусно!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв