Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Яйца на Очи»Яйца на очи с гъби по панагюрски

Яйца на очи с гъби по панагюрски

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
24/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Яйца с гъби в прекрасна комбинация, идваща от панагюрския край"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • гъби - 200 г
  • масло - 80 г
  • оцет - 2 ч.л
  • червен пипер - 1 ч.л
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите на ивички, почистваме ги преди това. Използваме и пънчетата.

Гъбите, нарязани на ивички, се задушават в част от мазнината до омекване, изсипват се в чиния, посоляват се и се поръсват с черен пипер, след което на повърхността им се правят вдлъбнатини чрез натискане с лъжица.

Слагаме в тенджерка вода на котлона да заври. Във вряща подсолена и подкиселена с оцет вода се пускат внимателно счупените от ниско яйца и се варят до забулване на жълтъка.

Изваждат се с решетъчна лъжица и се поставят в направените в гъбите вдлъбнатини, след което се поливат с останалата част от маслото, сгорещено и оцветено с червения пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: