Бутерки със спанак и горгонзола

28/01/2017
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5152514923
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • спанак - 200 г
  • горгонзала - 100 г синьо сирене
  • кромид лук - 1 глава
  • копър - 3 - 4 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • морска сол - едра на вкус
  • черен пипер - млян на вкус
  • зехтин - 1 с.л.
  • яйца - 2 големи
  • бутертесто - 160 г
  • орехови ядки - 1 ч.ч. цели
  • сусам - за поръсване
  • жълтък - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразяваме спанака, ако ще ползваме замразен. Попарваме го в подсолена вода за кратко. Нарязваме го на ситно върху дъска за рязане.

Почистваме лука и чесънчето. Натрошаваме сиренето Горгонзола, нарязваме ситно кромида, копъра, а и чесъна, като внимателно поръсваме със сол и пипер на вкус и разбъркваме. Добавяме зехтина и пак разбъркваме.

В отделна разбиваме яйцата с тел и ги добавяме към спаначената смес.

Размразеното бутертесто го режем на правоъгълници с остър нож. Във всеки от тях слагаме по равни части от приготвената плънка с помощта на лъжичка.

Запичаме ореховите ядки много леко на фурната. После прихлупваме ъглите два по два срещуположно. В средата, където се събират върховете им, слагаме по една цяла орехова ядка.

Разбиваме жълтъка с 1 с.л олио в отделна купичка и с него мажем бутерките с помощта на четка. Поръсваме със сусам вече направените и намазани бутерки. Редим ги в тава, покрита с хартия за печене. Печем да готовност в загрята умерена фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Evelina Kuzmanova
Evelina Kuzmanova
10.03.2017 16:00
Моите бутерки поради липса на сусам са без. :(
0
0
Ивана Иванова
Изпробвах рецептата ти. Мисля, че се получиха доста добре. Обожавам спанак !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв