Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Бутерки със спанак и горгонзола

Бутерки със спанак и горгонзола

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Бутерки със спанак и горгонзола1 / 2
28/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г
  • горгонзала - 100 г синьо сирене
  • кромид лук - 1 глава
  • копър - 3 - 4 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • морска сол - едра на вкус
  • черен пипер - млян на вкус
  • зехтин - 1 с.л.
  • яйца - 2 големи
  • бутертесто - 160 г
  • орехови ядки - 1 ч.ч. цели
  • сусам - за поръсване
  • жълтък - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразяваме спанака, ако ще ползваме замразен. Попарваме го в подсолена вода за кратко. Нарязваме го на ситно върху дъска за рязане.

Почистваме лука и чесънчето. Натрошаваме сиренето Горгонзола, нарязваме ситно кромида, копъра, а и чесъна, като внимателно поръсваме със сол и пипер на вкус и разбъркваме. Добавяме зехтина и пак разбъркваме.

В отделна разбиваме яйцата с тел и ги добавяме към спаначената смес.

Размразеното бутертесто го режем на правоъгълници с остър нож. Във всеки от тях слагаме по равни части от приготвената плънка с помощта на лъжичка.

Запичаме ореховите ядки много леко на фурната. После прихлупваме ъглите два по два срещуположно. В средата, където се събират върховете им, слагаме по една цяла орехова ядка.

Разбиваме жълтъка с 1 с.л олио в отделна купичка и с него мажем бутерките с помощта на четка. Поръсваме със сусам вече направените и намазани бутерки. Редим ги в тава, покрита с хартия за печене. Печем да готовност в загрята умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evelina Kuzmanova
Evelina Kuzmanova
Моите бутерки поради липса на сусам са без. :(
10.03.2017 16:00
Ивана Иванова
Ивана Иванова
Изпробвах рецептата ти. Мисля, че се получиха доста добре. Обожавам спанак !
30.01.2017 15:57