Морковен кейк с вкусна глазура

25/01/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф643406373
"Има една неустоима свежест в сладкишите с моркови, която ще откриете и в този "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 132
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за кейка
  • брашно - 260 г
  • моркови - 340 г (настъргани)
  • орехи - 100 г (eдpo cчyĸaни)
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 240 мл
  • ванилия - 1 ампула на Йоткер
  • ĸaнeлa - 1 ĸ.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • за глазурата
  • масло - 50 г (меко)
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 230 г
  • вaнилия - 1 ампула на Йоткер
  • лимонови корички - 1 ĸ.л. (настъргани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресявате брашното с бакпулвера. Отделно с миксер разбивате яйцата със захарта на пухкав крем.

Намалявате на ниски обороти миксера и добавяте последователно: олиото, ванилията, солта, канелата. Добавяте брашното на етапи при непрекъснато бъркане.

Накрая добавяте морковите и орехите и разбърквате с шпатула. Сипвате сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Отделно с миксер разбивате маслото със сиренето, прибавяте пудрата захар, ванилията и лимоновите стърготини. Охладения кейк намазвате с глазурата и поставяте в хладилник.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар