Патешко със зеленчуци на фурна

25/01/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562533
"За най-вкусни резултати - прясно патешко и свежи зеленчуци, от нас да го знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо768
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патешко месо – 4 бр. порции
  • сол
  • черен пипер
  • моркови – 1 бр. голям
  • картофи – 3 бр. големи
  • гъби – 1 бр. голяма
  • олио – ½ к.ч
  • лук – 1 глава кромид
  • магданоз – 1 /2 ч.ч
  • патешки бульон – 2 ч.ч
  • червен пипер – 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително в подсолена вода в тенджера на котлона си сваряваме порции патешко. Припенваме докато го варим. Не ги варим много, защото допълнително ще ги печем.

Почистваме 1 глава кромид лук и 1 пипер. Нарязваме пипера на едри парчета. Лука го нарязваме на полумесеци. Гъбата я нарязваме на две и после до дължина на тънки парченца.

В дълбок тиган на котлона слагаме олиото и го загряваме. В него слагаме лука да се задуши. Почистваме моркова и го нарязваме на кръгчета. Прибавяме при лука пипер, гъбите и моркова да се задушат. Разбъркваме. Овкусяваме с щипка соли и щипка черен пипер.

Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме на кубчета картофите по–големи и ги слагаме и тях към края. Пак разбъркваме. Прецеждаме бульона, в който сварихме патешките порции. Леко поръсваме парчетата патешко с черен пипер.

В тава слагаме зеленчуците. Между тях слагаме патешкото. Поливаме с 2 ч.ч бульон. Поръсваме с нарязан на дребно пресен магданоз. Печем на 240 градуса до готовност на ястието. Използваме само пресни зеленчуци.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар