Шоколадов сироп

14/03/2012
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
Готвене20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 613
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото до кипване в съд на водна баня.

Добавете натрошения шоколад и разбърквайте, докато всичко се хомогенизира.

Свалете готовия шоколадов сироп и го ароматизирайте с есенцията.

Използвайте го за торти, сладкиши, кремове и коктейли.подобни рецепти тук

5 4
4 6
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Петя
Петя
09.04.2013 16:40
Това е по-скоро шоколадов ганаш, който се използва в торти и сладкиши. В никакъв случай не е сироп, което е течност със захар.
За шоколадов сос, с който се заливат сухи сладкиши, течността - мляко или сметана, трябва да е двойно повече от количеството на шоколада - например 100 гр шоколад, 200 грама мляко. Ако шоколадът е натурален (повече от 60 процента какао), може да се сложи повече течност. Ако шоколадът е млечен, 1 към 2.
0
0
Илма
Илма
15.03.2012 09:39
Изглежда вкусно,лесно и изкусително...
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв