Кекс с канела, какао и пудра захар

25/01/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562533
"Поканят ли те на кафе, задължително трябва да добавят и кекс - стара кулинарна поговорка "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 959
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар – 1 ч.ч
  • брашно – 2 ч.ч
  • олио – ½ ч.ч
  • ванилия – 1 бр. пакетче
  • канела – 1 ½ с.л
  • сода за хляб – 1/2 ч.л
  • пудра захар – 2 с.л
  • бакпулвер – 1 ч.л
  • какао – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме си яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата в купа с миксер или телена бъркалка продължително до пухкав крем.

Постепенно прибавяме захарта и пак разбиваме. Към сместа слагаме и олиото и пак разбъркваме. Пресяваме брашното и слагаме в него 1 ч.л бакпулвер и 1 ванилия за аромат.

В киселото мляко прибавяме содата и разбъркваме. Оставяме содата в млякото да се активира. След това и нея слагаме в купата с яйчената смес.

Постепенно към сместа слагаме брашното и продължаваме да разбъркваме, за да се смесят всички съставки. От кексовата каша отделяме 1 ч.ч и в нея слагаме 1 с.л какао и ½ ч.л канела.

Намазваме форма за кекс с олио и поръсваме с брашно. Изсипваме от светлата смес. После равномерно слагаме от кафявата смес върху бялата. Загряваме предварително фурната на 180 градуса и слагаме да печем кекса до готовност.

Проверяваме с тънка клечка дали се е изпекъл достатъчно. След като опечем кекса го обръщаме в чиния. Смесваме пудрата захар с 1 с.л канела и поръсваме кекса с цедка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар