Яхния с ориз и пилешко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Яхния с ориз и пилешко
Снимка: Evgenia
1 / 4
14/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Харесваме яхниите - те имат наситен вкус и богат аромат, истински балсам за душата!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • ориз - 150 г
  • домати - 1 голяма консерва или буркан
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • вода - 1 л
  • лук - 3 стръка пресен или 1 глава кромид
  • черен пипер - млян, на вкус
  • магданоз - 1/3 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително порционирайте пилето и го сварете за около 15 минути, след като кипне. По желание може да махнете кокалите. Накиснете ориза във вода.

Сложете пилешкото в дълбока тенджера с мазнината и долейте около 300 мл вода. Сложете сол и изчакайте да кипне, след което добавете предварително обелените и пасирани домати.

Добавете и захарта и оставете ястието да къкри на среден огън за 15 минути. Добавете отцедения ориз, накълцания лук и разбъркайте с дървена лъжица. Оставете да къкри за около 40 минути и изключете котлона.

Прибавете млян черен пипер, накълцания магданоз и оставете да се довари така на изключен котлон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: