Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с мащерка и сусам

Пилешки крилца с мащерка и сусам

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Пилешки крилца с мащерка и сусам
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
25/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3 - 4
"Няма начин да са толкова вкусни, колкото изглеждат. Определено не е възможно! Уверете се сами"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • горчица - 3 с.л.
  • олио
  • универсална подправка
  • сусам
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме пилешките крила. Нареждаме ги в тава и ги овкусяваме с универсална подправка и мащерката.

Кетчупа и горчицата смесваме в малка купичка и със сместа намазваме крилцата.

Поръсваме обилно със сусам. Добавяме малко олио и бялото вино в тавичката.

Затваряме тавата с алуминиево фолио и печем на 200 градуса 45 минути. След това махаме фолиото и допичаме за приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Благодаря за рецептата, много са вкусни крилцата !
26.01.2017 19:06