Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап по Странджански

Свински кебап по Странджански

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Свински кебап по Странджански1 / 2
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7-8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 900 г
  • олио - 70 мл
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 150 г консервирани
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червено вино - 50 мл.
  • вода - 100 мл.
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • люти чушки - 1 бр. по желание
  • лимони - 20 г
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на парчета и се поръсва с черен пипер. Запържваме го до зачервяване в мазнината.

Последователно прибавяме нарязаните на дребно кромид лук, краставички, чесън и домати.

Задушаваме докато останат само на мазнина. Прибавяме брашното и запържваме за 1-2 мин.

След това добавяме червения пипер, лютата чушка (по желание), обеленият и нарязан на филийки лимон, чубрицата и виното.

Ястието се долива с водата и се слага да се задуши във фурната, докато месото напълно омекне (около 25 мин).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: