Mарина за свински пържоли

15/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Знаете ли как се прави марината за пържоли, така че след това пържолите да са толкова сочни и крехки, че направо да се топят в устата? Ето ви една прекрасна идея"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111 115
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • свинско месо - за 1 кг
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • вино - 200 мл бяло
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - 2 броя
  • карамфил - 2 броя, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се осолява и се натърква добре с прясно смляния черен пипер.

В купичка се смесват горчицата, меда, виното, натрошените дафинови листа и счукания карамфил и се разбърква до хомогенност.

С тази марината се омазват хубаво пържолките и престояват 2 часа в хладилник преди да се сготвят.подобни рецепти тук

5 11
4 7
3 6
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар