Пролетно агнешко

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
25/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"По-всяко време на годината може да се яде агнешко, но гергьовските агнета са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • олио - 150 мл
  • лук - 4 глави
  • спанак - 1 кг
  • пресен чесън - 1 връзка
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото на порционни парчета и го слагаме в тенджера, облято с вода да се вари докато омекне.

През това време нарязваме морковите, лука и чесъна на ситно. Запържваме ги в сгорещено олио.

Добавяме червения пипер и настърганите домати. Оставяме да се запържи добре и изсипваме при месото.

Почистваме спанака, измиваме го и го нарязваме на ситно. Изсипваме и него при месото. Добавяме подправките и солта и варим до готовност на спанака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: