Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Крамбъл с круши и карамел

Крамбъл с круши и карамел

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Крамбъл с круши и карамел
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
25/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-10
"Хубавите крамбъли по вкусната коричка си личат - кулинарна мъдрост"

Необходими Продукти

  • круши - 1 кг
  • масло - 50 г
  • За карамеления сос
  • захар - 100 г
  • течна сметана - 100 мл животинска
  • За трохите
  • брашно - 100 г пшенично
  • бадемово брашно - 100 г
  • масло - 100 г
  • захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват, почистват се от семките и се режат на малки парчета.

В тенджера с незалепващо дъно се поставя кравето масло и парчетата круши да се задушат леко. След това се поставят в тава за печене на сладкиша.

За карамеления сос - захарта се карамелизира и се прибавя до течната сметана.

Разбъркайте на котлона, докато карамела не се разтвори в сметаната. Готовия карамелен сос се изсипва равномерно върху крушите.

За трохите - маслото се разтопява в микровълнова, прибавят се захарта, пшениченото и бадемовото брашно и се мачка с вилица докато стане на трохи.

След това се изсипват в тавичката върху крушите и карамеления сос. Пече се в умерена фурна около 20 минути до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: