Чийзкейк със сирене Дунавия

25/01/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Чийзкейк в български вариант със сирене Дунавия - определено можем да покажем на янките това-онова "
Приготвяне45 мин.
Готвене180 мин.
Общо225 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 852
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • сирене - 450 г Дунавия
  • пудра захар - 400 г
  • крема сирене - 2 пакетчета
  • сладкарска сметана - 500 г
  • бисквити - 2 пакета
  • масло - 250 г разтопено краве
  • сладко - 250 г с малини и къпини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават в блендер /ако нямате ги слагате в плик и с точилката ги натрошавате/, към тях се добавя предварително разтопеното масло. Бисквитите трябва да приличат на мокър пясък.

Разстила се в тавата и с лъжица се изравнява. Остава се в хладилника да се втвърди, а през това време се приготвя кремът. В дълбок съд се разбива с миксер сметаната на сняг.

В друг съд отново с миксер се разбива дунавията, пудрата захар и крема сиренето до хомогенна смес, след което се добавя сметаната, но се разбърква с дървена лъжица или силиконова шпатула.

Вече готова смес се изсипва върху предварително подготвеният блат от бисквити. Оставя се за 2-3 часа да се стегне.

Разбъркват се двете сладка от малини и къпини в купа, и след това се изсипват върху чиизкейка или върху всяко нарязано парче преди сервиране.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар