Гулаш от свински джолан

15/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
"Сочен гулаш от свински джолан, която за момент ще ви накара да забравите за всичко друго освен него!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 543
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 150 г кромид
  • брашно - 30 г
  • олио - 50 мл
  • вино - 200 мл червено
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • кисело мляко - 200 мл
  • дафинов лист - 1 брой
  • ким - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се нарязва на хапки. Загрява се олиото и се запържва до лек загар. Добавя се накълцания лук, а щом и той се запържи, разбъркайте с брашното. Прибавят се червеният пипер, солта на вкус, ким и се долива топла вода, колкото да покрие месото.

Ястието се вари на тих огън, а малко преди да уври месото се долива виното. Вари се още 10-ина минути и накрая се разбърква с киселото мляко. Поднесете гулаша от свински джолан с гарнитура от сварени макарони или картофено пюре.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар