Сироп от казанлъшки рози

26/01/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"В долината на розите приготвят не само прословутото розово масло, но и най-невероятния розов сироп, който може да опитате Не пропускайте да го опитате!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • казанлъшки рози - 25 бр.
  • вода - 2 литра
  • лимонтузу - 2 пакетчета
  • захар - 3 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме розите, като оставаме само цветчетата и хубаво ги измиваме. Заливаме ги с водата и лимонтузуто. Покриваме и така престояват 36 часа на хладно място.

После прецеждаме хубаво течността и прибавяме захарта. Бъркаме до пълното разтваряне на захарта, после слагаме на котлона да заври.

Ври около 10 минути, после изсипваме в топли и сухи бутилки, които се затварят веднага.

Не стерилизирам повторно! Ако желаете, за цвят, може да добавите розова или червена сладкарска боя, за да може като се разреди сиропът да има апетитен вид, иначе при разреждане прилича на вода.

Не съм използвала оцветители!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Карина Трендафилова
На снимката, която е с розата, в разредения сироп има червена сладкарска боя - така изглежда много по - апетитно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв