Сироп от казанлъшки рози

26/01/2017
"В долината на розите приготвят не само прословутото розово масло, но и най-невероятния розов сироп, който може да опитате Не пропускайте да го опитате!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо87
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • казанлъшки рози - 25 бр.
  • вода - 2 литра
  • лимонтузу - 2 пакетчета
  • захар - 3 кг

Начин на приготвяне

Почистваме розите, като оставаме само цветчетата и хубаво ги измиваме. Заливаме ги с водата и лимонтузуто. Покриваме и така престояват 36 часа на хладно място.

После прецеждаме хубаво течността и прибавяме захарта. Бъркаме до пълното разтваряне на захарта, после слагаме на котлона да заври.

Ври около 10 минути, после изсипваме в топли и сухи бутилки, които се затварят веднага.

Не стерилизирам повторно! Ако желаете, за цвят, може да добавите розова или червена сладкарска боя, за да може като се разреди сиропът да има апетитен вид, иначе при разреждане прилича на вода.

Не съм използвала оцветители!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар