Заешко с булгур и овесени ядки

26/01/2017
Симеон Къневот Симеон КъневЧирак
"Ще направите ли място на трапезата си за този селски специалитет?"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо205
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото се нарязва на малки късчета. Булгурът се накисва в купа с вода, малко над нивото му, и се добавят джоджен и сол. Овесените ядки също се накисват в купа с вода и се добавя сол.

В дълбок тиган се загрява олио и се задушава първо накълцаният лук, с прибавен соев сос, а после и месото, като заедно с него се слагат черният пипер и подправката, както и малко сол. Малко след това се прибавя чушката и под капак се оставя да се задушава.

След 10-15 минутки се добавят таханът, маста и сметаната и се оставя да къкри на слаб огън, почти до готовност.

Сместа се прехвърля в тава, отгоре се изсипват ядките и булгурът, разбърква се добре, добавя се вода (около 2 ч.ч.), досолява се лекичко и се пече докато поеме водата и хване коричка - може да разбъркате от време на време.

Поръсва се с магданоз и може да сервирате с рендосано сиренце.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар