Заешко с булгур и овесени ядки

26/01/2017
Симеон Къневот Симеон КъневНовак
"Ще направите ли място на трапезата си за този селски специалитет?"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заешко месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 - 3 червени
  • булгур - 1 ч.ч.
  • овесени ядки - 1 и 1/2 ч.ч.
  • тахан - 1 с.л. слънчогледов или сусамов
  • сметана - 1 с.л.
  • мас - 1 с.л.
  • универсална подправка - за месо
  • черен пипер
  • мащерка
  • джоджен
  • соев сос
  • магданоз
  • сол

Начин на приготвяне

Заешкото се нарязва на малки късчета. Булгурът се накисва в купа с вода, малко над нивото му, и се добавят джоджен и сол. Овесените ядки също се накисват в купа с вода и се добавя сол.

В дълбок тиган се загрява олио и се задушава първо накълцаният лук, с прибавен соев сос, а после и месото, като заедно с него се слагат черният пипер и подправката, както и малко сол. Малко след това се прибавя чушката и под капак се оставя да се задушава.

След 10-15 минутки се добавят таханът, маста и сметаната и се оставя да къкри на слаб огън, почти до готовност.

Сместа се прехвърля в тава, отгоре се изсипват ядките и булгурът, разбърква се добре, добавя се вода (около 2 ч.ч.), досолява се лекичко и се пече докато поеме водата и хване коричка - може да разбъркате от време на време.

Поръсва се с магданоз и може да сервирате с рендосано сиренце.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар