Тиквички пълнени с кайма и ориз

26/01/2017
Ивв
отИввЧирак57275
"Толкова семпли и същевременно толкова вкусни - все се заричаме, да не прекаляваме, но с такива гозби просто няма как "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 190
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките, след което кората им надраскайте със зъбчетата на сервизен нож.

Разделете тиквичките на две половинки и се издълбават с подходящ прибор (с лъжица е по-лесно), и ги осолете отвътре. Отделя се 100 мл от олиото.

Каймата запържете, след това добавете и пресния лук в останалото олио за около 10 минути. Към тях добавете изчистения и добре измит ориз и долейте 1 л. вряла вода. Задушете във фурната около 15 минути, след което извадете от фурната.

Оставете да изстине, без да го разбърквате, и добавете ситно нарязаните домати, черния пипер, магданоза, сол на вкус и отделения белтък. Разбърквате и получената смес използвайте за плънка на тиквичките, чиито краища се потопяват в брашното.

Подредете в тава и залейте със заделеното олио и вряла вода, така че да покрие 2/3 от височината на тавичката. Добавете малко сол и печете във фурната, докато тиквичките омекнат и са готови.

Готовите тиквички с кайма и ориз поднесете с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!