Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми със суха мая

Катми със суха мая

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Катми със суха мая1 / 2
15/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
25-30 бр.
"И докато философите спорят за разликите между катмите и палачинките, ние хапваме втора катма, гарнирана с любимото ни сладко!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 брой за намазване на сача
  • кисело мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухата мая се сипва в малко топла водичка заедно със захарта и се изчаква да се активизира.

Разбийте яйцата в купа, добавете шупналата мая, около 1 л топла вода, солта и се разбърква постепенно с брашното.

Трябва да се получи тесто, по-гъсто от палачинковото, което се оставя на топло да втасва за около 1 час.

Загрейте постепенно сача и го намажете само в началото с мазнина. Разбийте в малка паничка яйцето и киселото мляко и мажете сача с тази смес преди да сложите от тестото.

Сипвайте по 1 черпак от сместа за катми и щом отгоре се засуши, обръщайте да се пече от другата страна.

Опечените катми мажете с бучка масло. Поднесете ги със сладка или солена плънка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Напръсквам сача със смес от жълтък и вода преди печене на всяка катма
22.02.2016 17:02
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Как едно кило брашно?Не е ли малко много?
22.02.2016 16:12
3
Нина
Нина
нищо не стана!Следвх всичко стриктно,загуба на време ,продукти ,нерви и хората гладни!Благодаря. .....пълно разочарование :(Проверявайте си рецепти те.
01.11.2015 12:19
4
Тянка
Тянка
Незнам само кво ще стане като се намажи сачът с яйце! Идеята не ми допада.Аз също правя катми и не мажа сачът с нищо, и никога не са залепвали.
15.03.2012 11:27
8
2