Сладкиш с ябълки и грис

26/01/2017
Симеон Кънев
отСимеон КъневЧирак62821
"Всяка чаша кафе заслужава сладкиш, всяка!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 698
  • Преглеждания за месеца506
  • Преглеждания за седмицата132
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, почистват и рендосват в купа, като им се добавя канела.

Брашното, грисът, захарта и бакпулверът се смесват в друга купа, образувайки суха смес.

В намазнена тавичка се разнасят на пластове първо ябълки, после суха смес, отново ябълки и се завършва със суха смес.

Малко масло се разтопява и се залива отгоре сладкишът. Пече се на вентилатор или на умерена фурна до коричка. Сервира се обърнат.

Много важно за изпълнението на рецептата е да се натиска силно с ръка всеки слой.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар