Сладкиш с ябълки и грис

26/01/2017
"Всяка чаша кафе заслужава сладкиш, всяка!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 600
  • Преглеждания за месеца16609
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, почистват и рендосват в купа, като им се добавя канела.

Брашното, грисът, захарта и бакпулверът се смесват в друга купа, образувайки суха смес.

В намазнена тавичка се разнасят на пластове първо ябълки, после суха смес, отново ябълки и се завършва със суха смес.

Малко масло се разтопява и се залива отгоре сладкишът. Пече се на вентилатор или на умерена фурна до коричка. Сервира се обърнат.

Много важно за изпълнението на рецептата е да се натиска силно с ръка всеки слой.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мария Бъзлева
Бързо , лесно и много вкусно! Докато се усетя и бях хапнала половин тавичка с още горещ сладкиш!
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!