Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш с парченца ябълки

Ябълков сладкиш с парченца ябълки

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167702
Ябълков сладкиш с парченца ябълки
Снимка: Паулина Стоянова
4 / 6
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Докато някой не открие специална диета със сладкиши ще си ги ядем така - недиетично"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 - 4 средно големи
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • канела - за поръсване
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите (в частност яйцата) трябва да са със стайна температура.

Ябълките се обелват и нарязват на парченца. Пуска се фурната на 160-190 градуса за да загрее (температурата за печене зависи от самата фурна, има по-силни фурни, на които не позволява да е на 190).

Яйцата, захарта и ваниловата захар се разбират с миксер до пухкава смес (захарта трябва да е добре разбита), добавя се олиото и се разбива.

След това брашното се пресява заедно с бакпулвера и се добавя към сместа, бърка се с миксера до хомогенна смес.

В тавичката (диаметър 26-28 см), в която ще печете, се слага хартия за печене и на дъното й се слага олио или масло, ако имате.

Сместа се изсипва в тавичката и отгоре се слагат ябълковите парченца.

Слага се във фурната, за да печем кексовата смес. Добре е да не се отваря вратата на фурната до 30-тата минута, за да не спадне.

Пече се около 40-50 минути в зависимост от фурната, както споменах по-горе. Всеки си знае фурната.

Проверява се с клечка за зъби, след като се боцне и има по нея от тестото, значи трябва да се пече още. След като се изпече, ябълковият сладкиш се оставя да изстине и се поръсва с пудра захар и канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пека сладкиша сега. Но ябълките ги разбъках в сместа.
03.11.2023 13:28
1