Тиквеница

26/01/2017
Reni
отReniНовак3622
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 пакет
  • сухо мляко - 150 г
  • тиква - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • канела - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстилате тестото в правоъгълна тавичка, така че да образува бордюрче по края на тавичката.

Набождате го с вилица и го печете около 15 мин. на 220 градуса, докато побелее, но без да го препичате.

Обелвате тиквата и я нарязвате на парчета. Наливате вода и я варите 20 минути. После я разбивате на пюре.

Отделно разбивате яйцата със захарта, добавяте млякото и канелата и разбърквате. Сипвате сместа при тиквата и отново бъркате.

Разстилате върху тестото плънката и печете 30 минути на 200 градуса. Когато извадите от фурната поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар