Сладкиш с ябълки, канела и шоколад

26/01/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф730447144
"Време е за сладкиш!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 946
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката обелете и почистете ябълките, нарежете ги на малки кубчета.

Смесвате брашното и канелата и овалвате кубчетата ябълки в тях. Добавяте ситно нарязания шоколад.

Отделно разбивате яйцата, захарта, олиото и киселото мляко. Прибавяте предварително смесените брашно, бакпулвер и ванилия.

Добавяте смесената плънка и разбърквате. Сипвате сместа в намаслена и поръсена с брашно тава (24 см).

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40-45 минути. Още топъл сладкишът се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Liliya Ivanova
Liliya Ivanova
20.01.2018 21:56
Страхотна рецепта, много хубав сладкиш, добавих още четвърт чаша брашно, стори ми се малко. Получи се невероятно пухкав и вкусен.
1
0
Нина Личева
Нина Личева
20.11.2017 14:22
Сладкиша е наистина много хубав и лесен за приготвяне, но в необходимите съставки сте пропуснали да включите бакпулвера. Аз го направих с 3 големи ябълки, стана чудесен.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв