Кисело зеле с нахут, кафяв ориз и пуешко

26/01/2017
РАГ
отРАГПомощник Готвач266811
"Пуешкото никога не ни се е услаждало толкова - опитайте и ще се влюбите "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 кг
  • нахут - 1 буркан стерилизиран (или 500 г предварително сварен)
  • пълнозърнест ориз - 200 г кафяв
  • пуешко месо - около 1 кг (предварително сварено)
  • бял пипер
  • индийско орехче
  • зехтин - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното зеле се слага да поври на котлона заедно с ориза, част от зехтина и малко вода.

След като се свари оризът всички съставки се изсипват в тава. Пуешкото се оставя отгоре, за да се запече и стане хрупкаво.

В зависимост от вкуса Ви и доколко е мазно месото, може да се добави зехтин или друга мазнина.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар