Сушено месо от свинско бон филе или бут

26/01/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Истинските мъже не се притесняват да простират, особено такова вкусно мезе "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 153
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско бон филе - 1 кг или месо от бут
  • сол - 500 г
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица - около 200 г
  • червен пипер - около 100 г
  • черен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се прави легло от сол, слага се върху него месото и от горе се покрива пак със сол.

Оставя се за 24 часа на студено, за да може да излезе водата от него. След тези 24 часа, месото се измива под течаща вода, за да падне солта и се подсушава с кухненска хартия.

Нарязва се, всеки решава колко дебели да са парчетата месо. Прави се дупка от едната страна и се прокарва канап, за да бъде по-лесно закачането.

В една купа се слагат чубрицата, захарта, червеният пипер и черният пипер. Овалват се добре парчетата месо и се закачват на студено и проветриво място, в никакъв случай не се слагат в хладилник, защото месото се овлажнява.

След 7-9 дни месото трябва да се изсъхнало. Може да се съхранява във фризер, така и летните месеци ще можете да си похапвате.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар