Тигрови хлебчета

26/01/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaПомощник Готвач91231631
"Е да не ви станат съвсем тигрови - пак ще са много вкусни "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 115
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • За тестото
  • мая - 1 пакетче суха
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 4 ч.ч. /до 1 чаена чаша за доомесване/
  • За намазване
  • мая - 1 ч.л.суха
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оризово брашно - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода се активира маята със захарта и една супена лъжица брашно. След като шупне, се прибавят прясното мляко, олиото, солта и брашното.

Замесва се средно твърдо тесто. Оставя се на топло да втаса /да удвои обема си/.

Разделя се на еднакви части, от които се оформят топчета с големината на яйце. Втасват повторно за 15 минути.

През това време се приготвя сместа за намазване. В топлата вода се разтваря маята, добавя се захарта, олиото, солта и брашното. Оставя се на топло, да се активира маята.

След това с помощта на лъжица се намазват отгоре топчетата /за да ви се получи "тигровия" ефект, обирайте шупналото и с него мажете/.

Пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар