Лапад с яйца и сирене на фурна

27/01/2017
Sevi
отSeviНовак71
"Минавате през градината, обирате свежия лапад и приготвяте тази вкусотия за нула време "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 715
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате лапада от жилавия "гръбнак" на листата и го слагате във вряща вода, за да се попари за около 15-20 минути. След тава го изцеждате от водата с решетъчна лъжица и прибавяте към него всички останали продукти, като накълцвате лука на ситно.

Разбъркате хубаво всичко в голяма и дълбока купа, така че да се смесят добре всички продукти. След като се уверите, че всичко е смесено добре, изсипете в подходяща тава за печене.

Разпределете сместа равномерно спрямо големината на тавата и оформете равна повърхност. Запечете до леко зачервяване в загрята на около 250° C фурна.

Не е нужно да се спазват прецизно грамажите на продуктите в тази рецепта, а е по скоро въпрос на вкус. Истината се крие в опитването :)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар