Шоколадова торта с кафе и сметана

26/01/2017
"Обичайте се, каквито сте и си хапнете парче от тази великолепна торта без никакви угризения - това е тайната на щастието "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:
В дълбока купа се разбъркват брашното, двата вида захар, какаото, содата, бакпулвера и солта. Яйцата, олиото и айранът се разбъркват и се добавят към сухите съставки. Всичко се разбърква добре.

Накрая се излива горещото кафе и сместа се бърка, докато стане гладка и хомогенна. Сместа се изсипва в форма покрита с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 180 градуса за 40-45 минути. Охлажда се.

Крем:
Шоколадът се нарязва на малки парчета. Слагаме сметаната да кипне на котлона и се излива върху шоколада. Оставя се за минута, след това се разбърква, докато се получи хомогенна смес. Охлажда се на стайна температура, като се бърка от време на време.

Жълтъците се разбиват на водна баня и се добавят към още топлия шоколадов ганаш. Разбърква се, докато всичко се обедини добре. Охладеният на стайна температура ганаш се прибира в хладилник за час, докато стегне и стане много гъст.

Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Добавят се към шоколада на 2-3 пъти и се разбърква внимателно със силиконова шпатула за да се запази въздуха от белтъците. Готовият мус се прибира в хладилник докато стегне.

Декорира се по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар