Баница с домашни кори и ябълки

27/01/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Страхотна сладка баница с ръчно точени кори - кой иска да си направим такава за закуска?"
Приготвяне90 мин.
Готвене50 мин.
Общо140 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо63
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За корите:
Тестото се замесва от брашното, солта, 50 мл олио и водата, като подобрител може да се сложи 10 мл оцет. Тестото трябва да е с температура 18-20 градуса. След замесване трябва да отлежи около 30 минути.

Тестото се разделя на късове с тегло 120 г, които след окръгляване се нареждат в тава, като предварително се намазват с мазнина, представляваща смес от 50 мл олио и 50 г свинска мас.

Оставят се да отлежат около 1 час. През това време те добиват еластичност.

Готовите листове тесто се разточват на питки, намазват се с олио и отлежават 20-30 минути. От всяка питка се формира тънък прозрачен лист.

Плънката:
Ябълките се настъргват на ренде, прибавя се захарта, галетата и канелата и сместа се разбърква до хомогенизиране. Нареждат се кори и се слага от сместа. Поръсва се с пудра захар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар