Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с овесени ядки

Ябълков щрудел с овесени ядки

Yana G.Yana G.
Готвач
1786502457333
Ябълков щрудел с овесени ядки1 / 2
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бъдете честни, това ли е най-вкусният ябълков щрудел, който сте опитвали или да?"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч. /фъстъци/
  • овесени ядки - 1 ч.ч.
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 2 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ябълките от семките и вътрешната част и ги режем на кубчета.

Разбиваме яйцата, содата се разтваря в киселото мляко, да шупне.

Прибавяме ги към ябълките, добавяме орехите, овесените ядки, брашното, меда и стафидите. Разбъркваме всичко много добре.

В тавичка, покрита с хартия за печене, изсипваме сместа и печем на 180 градуса за около 30 минути, зависи от фурната.

Проверяваме с клечка, дали е изпечено. Оставяме да се охлади и преди да поднесем поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: