Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински медальони на пара

Свински медальони на пара

ReniReni
Новак
36121136
Свински медальони на пара1 / 2
27/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • свинско филе - 500 г
  • черен пипер - 1 - 2 ч.л. на зърна
  • лимони - 1 бр.
  • лайм - 1 бр.
  • кориандър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате ориза, заливате го с 400 мл вода, посолявате и го кипвате. Варите го 20 минути . Измивате, подсушавате, изчиствате месото от сланината и го нарязвате на парчета с дебелина около 2 см.

Счуквате черния пипер. Лимоните се нарязват на тънки парчета. Нареждате ги на ситото за варене на пара, а парчетата месо нареждате върху тях и ги поръсвате със зърната черен пипер. Най-отгоре редите листенцата кориандър.

Сипвате в тенджерата вода и закрепяте ситото за варене, захлупвате и варите 10 мин. После поднасяте с ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: