Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печен лук с чеснов сос

Печен лук с чеснов сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Печен лук с чеснов сос
Снимка: Мария Гулекова
1 / 2
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Как така няма салата - има лук, има чесън, има кисело мляко и имаме страхотна идея как да ги приготвим"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави кромид
  • кисело мляко - 100 гр.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
  • риган
  • розмарин
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме лука и го нарязваме на дебели филийки. Печем го на скара или на тиган, докато омекне.

През това време приготвяме чесновия сос по следния начин: разбиваме много добре киселото мляко и прибавяме настъргания на ситно ренде чесън и подправките.

В порционна чиния слагаме изпечения лук, а отгоре слагаме чесновия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: