Гювеч по моряшки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Гювеч по моряшки1 / 2
27/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6-7 порции
"Защо е по моряшки - не знаем, но гарантираме, че ще се хареса и на моряци, и на хора, които никога не са стъпвали на кораб"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г телешка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен лук - 2 глави
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • заквасена сметана - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 500 г
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • розмарин
  • чушки - 1 бр. червена
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • бира - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме олиото и запържваме лука, нарязан на тънки колелца. След като омекне го изваждаме и го отцеждаме от мазнината.

Смесваме каймата с яйцето, черния пипер, галетата, солта и заквасената сметана. Оформяме кюфтета и ги запържваме, докато станат почти готови.

Слагаме лука на дъното на гювеча. Над него слагаме нарязаните на тънки кръгчета картофи.

Отгоре слагаме кюфтетата, дафиновия лист, розмарина, червения пипер и нарязаната червена чушка.

Изсипваме 1/2 ч.ч. вода и бирата, покриваме с алуминиево фолио и печем около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: