Риба с прясно зеле

27/01/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваПомощник Готвач159212
"Интересна комбинация, която опитахме и много ни хареса - сега е ваш ред "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг Бял амур
  • зеле - 1.8 кг
  • домати - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • универсална подправка
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от люспите и измива. В тенджера се поставя олиото и се слага на силен огън. Рибата се нарязва на порции и се изпържва в мазнината.

Отделя се в чиния и в същата мазнина се поставя нарязаното зеле на ивици и доматите на ситно.

Когато зелето омекне се снема от огъня и се подправя с подправките. В огнеупорен съд се поставя половината от зелето.

Върху него се нарежда парчетата запържена риба и върху тях останалото зеле. Не е нужно да се налива вода.

Завива се алуминиево фолио. Ястието се пече на силна фурна минимум 60 минути. След това се маха фолиото да се запече зелето.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар