Хрупкави хапки с точени кори и телешка кайма

27/01/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата155
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме каймата в зехтина за 5-6 минути, докато промени цвета си. Добавяме лука и морковите, нарязани на ситно и задушаваме, докато каймата попие цялата течност и стане по-стегната.

Подправяме със сол, черен пипер и магданоз и сваляме от огъня. Накрая добавяме сиренето, разбъркваме добре и оставяме да изстине.

Слагаме корите на плота и ги разрязваме вертикално на 5 ивици, като всяка намазваме със зехтин. Сгъваме ги на две и слагаме по малко от плънката по дължина и навиваме на руло.

Намазваме получилата се хапка със зехтин и защипваме отвора, за да не се разтвори. По същия начин приготвяме и останалите хапки. Нареждаме ги в тава и печем в предварително загрята на 180 градуса за 15-20 мин, докато хванат хубава коричка.

Може да се сервират с млечен или пикантен доматен сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар