Кюфтета с бял сос с прясно и кисело мляко

26/01/2017
"Тайната на вкусните кюфтенца е в соса "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 160
  • Преглеждания за месеца380
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Приготвяла съм кюфтета с бял сос по много рецепти, но тази е най - сполучлива.
Ако добавите и една зелена салатка и чаша ледено узо, ще стане още по-добре :)

Каймата се омесва много добре с 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка черен пипер, чубрица, едно яйце, филия хляб накисната във вода и отцедена и ориза.
Оформят се 15 - 16 малки кюфтета.

В тенджера с 1.5 литра подсолена вода се варят нарязаните на дребно лук, морков и целина, магданоза. След като зеленчуците омекнат, във врящия бульон се пускат оформените кюфтенца, оваляни в брашно. Варят се около 20 минути, изваждат се, а бульонът се пасира.

В дълбок съд се загрява маслото и в него се запържва за кратко брашното, постепенно се добавя бульонът, като се бърка енергично, за да не се получат бучки.

Яйцата за соса се разбиват заедно с прясното и киселото мляко и се прибавят към брашнената смес на струйка, при непрекъснато разбъркване.

Добавят се сол, черен пипер, сокът и кората на половин лимон, ментата. Ако е много гъсто, се добавя малко топла вода. Кюфтета се връщат в соса и се варят за 4-5 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар