Млечна каша с пресен лук

27/01/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2856173
"Свежо пролетно ястие, което ви препоръчваме от сърце "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо658
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и чесъна, измиваме ги и нарязваме. В малка тенджерка на огъня се сгорещява олиото, в което запържваме лука, заедно с чесъна, като разбъркваме за 3-4 минути.

Прибавяме 3 непълни супени лъжици брашно. Разбърква се отново, след което се добавя една пълна чаша от студеното прясно мляко. Непрекъснато се разбърква и на етапи добавяме и следващите две чаши мляко. Оставяме млякото да клокне, за около 3-4 минути.

Кашата е готова и се отдръпва от огъня. Затваряме тенджерката с капак, за да не се образува коричка. Преди да сервираме, в малко тиганче на огъня се сгорещява малко олио - 2-3 лъжици и веднага се отстранява от котлона. Пускаме в олиото малко червен пипер и разбъркваме, като внимаваме да не прегори.

Запръжката се изсипва върху млечната лучена каша, като се правят прорези да се образуват пътечки, или просто напръскайте. Поръсете с накълцан пресен магданоз.

Може да се сервира с червен домат, сварено яйце, бучка сирене, запържено месо - както ви харесва.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар