Паниран кашкавал с гарнитура от панирани чушки

27/01/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач37963027601
"Само с истински хубав кашкавал ще направите толкова вкусен кашкавал пане, а гарнитурата оставяме на вашето въображение "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3-4 бр
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 168
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кашкавал - 300 г твърд
  • галета - за паниране
  • яйца - около 8 - 9 бр
  • чушки - 6 бр. червени, печени или размразени
  • олио - за пържене, може и зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина около 1.5 см. В купа се поставят галетата, а в друга се разбиват с тел яйцата. Всяка парче кашкавал се потапя първо в яйце, после в галета, като се потупва с ръка, за да залепнат хубаво галета.

Това се повтаря около 4 пъти за да се получи хубав пласт на панировката. Подреждат се в плоска чиния и се оставят за около 20 - 30 минути във фризера.

През това време се подготвят червените чушки за паниране, като първо се изцеждат от водата, подсушават се много добре с домакинска хартия.

Потапят се в разбитите яйца, после в галета и накрая в яйца. Изпържват се в сгорещено олио на умерен котлон. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината им.

След определеното време във фризера се панира и кашкавалът до хубав златист загар. Изважда се и се поставя върху хартия.

Гарнитура: Домашна туршияподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар