Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник на руло

Тиквеник на руло

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988481
Тиквеник на руло1 / 2
27/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Истинските майстори в кухнята сами си точат корите за тиквеника, само казваме"

Необходими Продукти

  • За тесто
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 2 ч.ч. хладка
  • сол - 1/4 ч.л.
  • брашно
  • За плънка
  • тиква - 1 кг
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • захар
  • канела
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месим тесто от изброените продукти, след което го завиваме с влажна кърпа и го оставяме да престои 40 минути.

През това време обелваме тиквата, настъргваме я на едро на ренде. Изпържваме я с три супени лъжици олио.

Отнемаме от огъня и прибавяме захар, орехи и канела. Тестото го разделяме на десет равни топки.

Разточваме на кори, като всяка кора я напръскваме с олио и прибавяме от плънката. Навиваме на руло и редим в намазана тава.

Печем в умерена фурна. Като е вече опечен тиквеника, го напръскваме леко с вода и го завиваме с кърпа. След няколко минути го поръсваме и с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: