Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Оригинална шкембе чорба

Оригинална шкембе чорба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Оригинална шкембе чорба
Снимка: Admin
1 / 18с Видео
10/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Най-харесваната, най-четената, най-готвената и най-оценяваната рецепта за Шкембе Чорба. Ако обичаш Шкембе, това е твоята рецепта"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • прясно мляко - 1 литър
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 1/2 ч.л.
  • сол
  • чесън - 4 - 5 скилидки счукан, за поднасяне
  • оцет - около 100 мл за поднасяне
  • червен пипер - лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре шкембето. Сложете го да се свари в тенджера под налягане за около 50 минути, след като заври или малко повече.

Ако нямате тенджера под налягане, го варете в обикновена за около 3 часа или докато омекне добре.

Извадете шкембето, изчакайте да се охлади и го нарежете на дребни парчета. Бульона оставете добре да се изстуди и оберете образувалата се лой отгоре. Прецедете бульона.

Загрейте маслото и олиото в тенджера и запържете червения пипер за кратко. Долейте постепенно при непрекъснато бъркане прясното мляко, а след него 1 л от телешкия бульон.

Щом кипне, добавете сол на вкус и нарязаното шкембе.

Оставете да поври за 5 минути и свалете от котлона. Счукайте или пресовайте чесъна и го разредете с около 100 мл оцет.

Поднесете тази чеснова притурка в купичка към шкембе чорбата заедно с лют червен пипер в друга купичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5173
459
320
23
14
Дай твоята оценка: