Плодова торта с желирано кисело мляко

27/01/2017
Анонимен
отАнонименНовак49
"По правило плодовите торти са по-леки от шоколадовите, затова може да си хапнете поне две парчета от тази "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 665
  • Преглеждания за месеца396
  • Преглеждания за седмицата115
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипете киселото мляко, ванилията и захарта. Разбъркайте добре. Оставете желатина да набъбне и го разтопете на водна баня.

Изсипете разтворения желатин при сместа с киселото мляко и отново разбъркайте. Обелете и нарежете плодовете във форми по избор.

Оставете една част от тях, които ще са за най-горната част на тортата, а останалите изсипете при киселото мляко. Подгответе купа или форма за торта и я облечете от вътрешната страна със стреч.

На дъното подредете отделените плодове. Върху тях изсипете сместа с киселото мляко. Оставете в хладилник за около 3-4часа да се желира. След това извадете, обърнете тортата върху подходящ поднос и отстранете стреча.

По желание може да се поръси с орехи, настърган бял шоколад, кокос или др. Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар