Пълнозърнести чеснови пърленки

27/01/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
"Толкова са вкусни, че ги хапваме и така - без пълнеж Опитайте и дайте един лайк за страхотната идея "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 105
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесваме сухите съставки - пресятите брашна, солта, чубрица, ситно настърганите чесън и кашкавал. Разбъркваме, за да се смесят.

Маята разтваряме във водата със захарта. В киселото мляко добавяме содата. Правим кладенче и прибавяме течните съставки- шупналата мая, яйцето и зехтина (или олио).

Замесваме меко тесто. Покриваме го, за да втаса. Замесваме го отново, нарязваме го и правим топчета.

Нагряваме грил-тиган или скара. Разточваме с точилка питките или ги оформяме с намазнени в олио ръце. Печем до готовност от двете страни и ги подреждаме, завити в кърпа, за да останат пухкави и меки.

Можете да ги използвате с пълнеж - идеи каквито ви хрумнат: с кьопоолу, хумус от бял боб, дип от авокадо и крема сирене.

Чесновите за мен са най-подходящи с печени червени чушки и сирене или с кьопоолу, заради чесъна в тях.

Изпечените и обелени чушки овкусяваме със сол, балсамико и олио+ситно нарязани чесън и магданоз. Редим върху пърленката, като добавяме и сирене. Завиваме и се наслаждаваме на божествения вкус.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
05.10.2018 11:46
Вкусотия! Добър апетит!
0
0
Потребител#215390
Обичам пърленки и с удоволствие ще пробвам тази рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!