Селска пилешка супа

27/01/2017
Филип Димитров
отФилип ДимитровЧирак24141170
"При първите симптоми на глад, настинка или лошо настроение - препоръчваме ароматна селска пилешка супичка "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 057
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - бутчета, крила и плешки (400 г) домашно месо
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 200 мл.
  • фиде
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • девесил - пресен или сух
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме месото да се вари в подсолена вода около 1 час и 20 минути - понеже използваме домашно месо, се налага по-дълго да го варим.

Едновременно с това в друга тенджера нарязваме картофите, моркова, лука и червения пипер на по-големи парчета и варим около 30 минути. Добавяме доматения сок при зеленчуците.

Месото вече е сварено - обезкостяваме го и го добавяме, прецеждаме бульона и го доливаме в тенджерата с зеленчуците. Като използваме пилешкия бульон ще имаме така характерния за селската супа по-жълт цвят - ще бъде и по-мазничка!

Овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер - малко преди да изключим котлона, добавяме и девесила. Аз сложих сух, ако имате пресен ще стане по-вкусна и ароматна. Слагаме и фидето да се развари.

Накрая правим застройката, прибавяме я и селската ни супа е готова! Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар