Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Супа от агнешки чревца с прясно мляко

Супа от агнешки чревца с прясно мляко

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078282407732
Супа от агнешки чревца с прясно мляко
Снимка: Фати Камберова
1 / 2
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Една уникална чорба, която не само ще ви насити, но ще ви сгрее и сърцето"

Необходими Продукти

  • агнешки черва - 1 кг
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • вода - 500 мл
  • масло - 125 г
  • червен пипер - 1 ч.л
  • черен пипер - за поръсване
  • целина
  • фиде - 1 - 2 шепи
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 3 - 4 капки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кромида на ситно, целина и заедно с настъргания морков ги запържваме в мазнина.

Добавяме почистените и измити чревца и доливаме прясното мляко. Овкусяваме със сол на вкус и оставяме да се сварят чревцата. След като са сварени чревцата, ги изваждаме и нарязваме на малки парченца.

Връщаме нарязаните чревца в бульона и прибавяме фидето. Когато фидето е сварено, в купичка запържваме маслото и червения пипер и на тънка струйка прибавяме към бульона.

В купичка разбиваме яйцето с 3-4 капки оцет и малко сол и на тънка струйка прибавяме към охладената супа.

Готовата агнешка супа поръсваме с черен пипер! Добър апетит!

Супата от агнешки чревца с прясно мляко е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: